Gisteren –vandaag –morgen

 

Er zijn in elke week twee dagen,waarover we ons geen zorgen behoeven te maken. Twee dagen, die we eigenlijk zonder zorgen  en angst moeten kunnen doorbrengen.

 

Een van deze twee dagen is GISTEREN met al zijn fouten en zorgen, zijn geestelijke en lichamelijke pijnen. Dat GISTEREN hebben we niet meer onder controle.

 

Al het geld van de wereld is niet in staat om GISTEREN weer terug te brengen. We kunnen geen enkel ding, dat we hebben gedaan, ongedaan maken. We kunnen geen enkel woord, dat we hebben gezegd, terugnemen. GISTEREN is voorbij.

 

De andere dag, waarover we ons geen zorgen zouden moeten maken, is MORGEN,want MORGEN, met alle mogelijke gevaren,moeilijkheden,beloftes en misschien minder goede prestaties, hebben we ook niet onder controle.

 

MORGEN ,zal de zon opgaan, misschien bij een heldere hemel, maar mogelijk ook verborgen achter de wolken. En ding staat echter vast ze zal opgaan. En totdat ze opgaat, willen we ons over MORGEN geen zorgen maken, omdat morgen nog niet is geboren.

 

Dan blijft er nog maar n dag over: VANDAAG

 

Ieder mens kan allen maar de zorgen van n dag aan. Dat we het soms niet meer aankunnen, komt alleen  omdat we de last van deze twee verschrikkelijke eeuwigheden- GISTEREN en MORGEN- op onze nek willen nemen.

 

Het is meestal niet de ervaring van VANDAAG, die de mensen gek maakt, het is de spijt, de verbittering voor iets dat GISTEREN is gebeurd of de angst voor wat MORGEN  weer zal brengen.


 

Alleen voor vandaag

 

Alleen voor vandaag ga ik proberen om slechts voor deze dag te leven. Ik wil niet meteen het

hele probleem dat in mijn leven is gekomen, opzij zetten. Ik kan 24 uur lang iets doen, dat mij zou afschrikken als  ik het mijn hele leven zou moeten doen.

 

Alleen vandaag wil ik gelukkig zijn. De meeste mensen zijn net zo gelukkig als ze willen zijn.

 

Alleen vandaag wil ik realistisch zijn en niet gaan proberen alles naar mijn hand te zetten. Ik wil mijn geluk nemen zoals het komt, en mij daarop instellen.

 

Alleen vandaag wil ik proberen mijn geest sterker te maken, wil ik iets leren en iets nuttigs doen, Ik wil iets leren waarvoor ik moeite moet doen, iets dat  mij aanzet tot nadenken en concentratie.

 

Alleen vandaag wil ik mijn geest op drie manieren oefenen: ik wil voor iemand iets goeds doen zonder dat deze iets merkt,ik wil op zijn minst twee dingen doen, die ik niet graag doe, ik wil proberen zelfstandig met moeilijke gevoelens om te gaan.

 

Alleen vandaag wil ik aangenaam overkomen, en wil ik er zo goed uitzien als ik kan. Ik wil niemand anders verbeteren of bekritiseren, alleen mezelf.

 

Alleen vandaag zal mijn programma vaststaan. Ik hoef het niet precies op te volgen. Voor twee dingen wil ik voorzichtig zijn:haast en besluiteloosheid.

 

Alleen vandaag wil ik mijn rustig half uurtje voor mezelf alleen hebben, en ontspannen. In dit half uurtje wil ik proberen een betere kijk op mijn leven te krijgen.

 

Alleen vandaag wil ik niet bang zijn,wil ik er niet voor terugschrikken te genieten van wat mooi is.
Ik wil geloven dat de wereld mij dat terug geeft,
wat ik haar geef.